Галерия

Ливърпул и Реал Мадрид излизат един срещу друг във финала на Шампионска лига. Гледайте срещата в 22.00 часа българско време по MAX Sport 3.

Формата на Ливърпул: Общо 8 победи и 2 равенства в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 4 победи и 2 равенства в последните 6 домакинства.

Формата на Реал: Общо 5 победи, 2 равенства и 3 загуби в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 2 победи, 1 равенство и 2 загуби в последните 5 гостувания.

 

Пълната програма със спортно съдържание в ефира на MAX Sport ще намерите ТУК

Карло Анчелоти залага на всичко най-добро, с което разполага. Федерико Валверде е предпочетен пред Родриго, който се превърна в големия герой в драматичните реванши с Челси и Манчестър Сити. Дейвид Алаба, който имаше проблеми, е титуляр. В халфовата линия ще действа знаменитото трио Каземиро, Лука Модрич и Тони Кроос. На върха на атаката е големият фаворит за Златната топка Карим Бензема.

Фабиньо и Тиаго Алкантара започват от 1-ата минута за Ливърпул, въпреки че имаха проблеми. Луис Диас е предпочетен пред Диого Жота в триото атака, където титуляри са още големите звезди Садио Мане и Мохамед Салах. Ибрахима Конате стартира до Вирджил ван Дайк в центъра на отбраната.  

Относно статистиката, това е трети финал между двата колоса. Първият е от 1981 г. и мърсисайдци печелят с 1:0. През 2018 г. Реал взе Ушатата след 3:1 в Киев в последния мач за отбора на голмайстор №1 на турнира Кристиано Роналдо. Иначе двата отбора имат едва 8 мача помежду си в турнира, въпреки че са сред най-успешните.

Предимството е на страната на "Кралете" – 4 победи, 3 загуби и 1 равенство. Головата разлика отново е в полза на испанците – 10:8. За последно Ливърпул и Реал Мадрид се срещнаха миналия сезон на 1/4-финалите. Мадридчани продължиха напред след 3:1 у дома и 0:0 на "Анфийлд".

Ливърпул - Реал Мадрид 0:1

Голмайстор: Винисиус (59)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Конате, Робъртсън, Хендерсън (76-Кейта), Фабиньо, Тиаго (76-Фирмино), Диас (65-Жота), Салах, Мане
Мениджър: Юрген Клоп

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич (90-Себайос), Валверде (85-Камавинга), Винисиус (92-Родриго), Бензема
Треньор: Карло Анчелоти

Париж, ст.: "Стад дьо Франс"
Съдия: Клеман Тюрпен
Жълти картони: Фабиньо (Ливърпул)

Най-интересното по минути:

0' Началото ще се забави с 36 минути, защото огромна част от феновете на Ливърпул са пред стадиона и не могат да влязат навреме. Напливът е наистина огромен!

1' Мачът най-накрая започва. 

8' Финалът стартира на високо темпо, но без опасности. 

10' Хубав удар на Салах излиза в аут, но преди това топката е излязла в аут. 

14' Ливърпул се опитва да натисне, но не може да отправи удар към Куртоа.

16' ПЪРВИ ГОЛОВ ШАНС! Мохамед Салах е намерен в наказателното поле и нанеся удар по трева, Тибо Куртоа внимава и спасява.

17' Удар на Тиаго от дистанция, Куртоа отново спасява.

18' НОВА ДОБРА АТАКА ЗА АНГЛИЧАНИТЕ! Салах стреля, но отново вратарят на Реал е на мястото си.

20' Неточен удар на Александър-Арнолд.

21' РЕАЛ ОЦЕЛЯВА! Мане стреля, Куртоа избива, след което и гредата му помога. Вратарят имаше късмет, че топката не се отби в гърба му и да влезе във вратата. 

24' Опасно центриране на Менди, Алисон лови топката точно пред дебнещия Бензема.

28' Далечен шут на Фабиньо излиза в аут. 

34' Александър-Арнолд центрира хубаво в наказателното поле, Салах засича с глава, но в ръцете на Куртоа.

36' Реал още няма удар към вратата на Ливърпул.

41' Хендерсън засича от воле от дистанция, но покрай целта. 

43' ИМА ЛИ ГОЛ? Алаба извежда Бензема с дълъг пас, но Алисон го блокира. Вратарят не успява да хване топката, получава се хаос в наказателното поле, след като Алисон и Конате не се разбраха кой да изчисти. Бензема се възползва и вкарва топката във вратата, но страничният съдия вдига флага.

45' ВАР още проверява положението.

45+1' РЕШЕНИЕТО Е ВЗЕТО! Има засада и голът е отменен. 

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

47' Александър-Арнолд центрира опасно, но Луис Диас не успява да засече с  глава. 

54' Мане майсторски овладява подаване в наказателното поле и шутира, но топката е спряна от защитник.

55' Александър-Арнолд центрира остро в наказателното поле, но Куртоа с хубава намеса избива.

58' Ливърпул иска дузпа за игра с ръка на Алаба, но претенциите не са уважени.

59' ГОООООЛ! Реал изчака момента си и открива резултата! Федерико Валверде сервира на Винисиус Жуниор на далечната греда и младият бразилец чуква топката в опразнената мрежа за 1:0 за "белите"!

64' ШАНС ЗА ЛИВЪРПУЛ! Салах шутира към далечния ъгъл, но Куртоа прави блестящо спасяване!  

65' Клоп прави промяна в атака - Жота заменя Диас.

69' КАКЪВ ПРОПУСК ЗА ЛИВЪРПУЛ! Салах засича високото подаване на далечната греда и стреля в долния десен ъгъл, но Куртоа прави ново фантастично спасяване.

74' Александър-Арнолд опитва удар от дистанция, но не успява да намери целта.

76' РЕАЛ ПРОПУСКА ДА СЛОЖИ ТОЧКА НА СПОРА! При центриране от фаул, Каземиро е оставен непокрит, но вместо да стреля, опитва да подаде, но го прави много неточно и Ливърпул оцелява.

80' НОВ ПРОПУСК ЗА ЛИВЪРПУЛ!  Жота получи подаване в наказателното поле и стреля без забавяне. Топката лети със страшна скорост към долния десен ъгъл, но Куртоа отново демонстрира изключителните си умения.

83' ОТНОВО КУРТОА! Салах овладява топката и нанася страховит удар към левия ъгъл, но Куртоа прави поредно блестящо спасяване! 

90' Пет минути добавено време.

95' Край на мача!