Мачът от турнира Лига на нациите в Лига "А" между Швейцария и Украйна е под сериозен въпрос, след като в украинския състав излязоха доста положителни проби на играчи, заразени с коронавирус.

Украинската делегация предложи срещата да се играе не днес, а утре и смятат, че това решение трябва да удовлетвори всички свързани страни. Швейцарските власти искат да изпратят под карантина целия отбор на Украйна, а ако това се случи - значи мач просто няма да има.

В момента УЕФА води разговори с местните власти, за да бъде разрешен този случай и мачът да се състои. От Украинската футболна федерация пък са готови да докарат от Киев още футболисти, които са чисти и мачът все пак да се играе.

Ситуацията се обърка, след като вчера излязоха три нови позитивни проби в отбора на Андрий Шевченко и това наложи нови тестове. В този втори тест излязоха четирима нови играчи, приносители на заразата, което принуди властите в град Люцерн да наредят карантина за целия състав. В момента чисти са треньорите и 15 украински футболисти.

Подобен проблем в Украйна имаше и през октомври, когато се оказа, че трима от четиримата повикани вратари са с положителен тест преди мача с Франция.