Баскетболният спец и акционер в Левски Константин Папазов-Тити обяви, че "сините" ще излязат на терена във "Вечното дерби" с ЦСКА. Срещата е тази събота от 15.00 часа на стадион "Васил Левски".

Тити заяви още, че Левски преговаря със спонсор и скоро ще има положителен резултат.

"Няма нищо вярно в това, че Левски няма да излезе срещу ЦСКА. Най-нормалното нещо е дербито да бъде коментирано, но ние не можем да вземем някакво фундаментално решение в тази връзка, защото то не зависи от нас. Трябва да се съобразяваме с правилата".

"За мен, като спортен човек, е ненормално след 14 дни почивка на 16 човека, да има мач, но никой не е виновен за тази ситуация. Моето лично мнение е, че формулата, която е мислена април-май месец, е била приоритетна за завършване на сезона според изискванията на УЕФА".

"Сега нещата трябва да бъдат коригирани. Това е в интерес на здравето на хората. Ние сме сезирали СТК и медицинската комисия с нашето желание, те се позовават на своите нормативи, оттам нататък няма място за сърдене. Документите са еднакви за всички".

"Утре, по условия на Медицинската комисия и Заповедта, ние като клуб сме задължени да направим нови тестове на всички болни състезатели. Ще видим какъв е резултатът. Силно се надявам вече всички да са здрави, защото обстановката е много трудна за всеки отбор. Нарушаването на тренировъчния процес е нещо много фатално".

"Преговорите са в напреднала фаза. Ние имаме един постоянен спонсор, който е най-ценен, и това са нашите фенове. Но дори и тяхната огромна любов не е достатъчна. Без основен спонсор и без други по-малки няма да можем да се справим със ситуацията", заяви Папазов пред "Гонг".