Звездата на Франция и на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе не отрече, че е имало напрежение между него и Неймар по време на мача с Монпелие. Камерите уловиха, че той казва при смяната си: „Този клоун никога не ми подава“.

„Да, използвах тези думи. Но това се неща, които се случват през цялото време във футбола. Но това не е нещо непоправимо. Ето защото, веднага след като си дадох сметка какъв скандал се очертава, говорих с него за това“, каза французинът.

„Разменяли сме много подобни думи преди и със сигурност ще продължим да го правим, защото искаме да печелим постоянно. Но никога не е имало лоши чувства".

"Няма и обида, защото уважавам футболиста и човека Неймар и се възхищавам на това, което прави. В онзи момент не бях доволен, защото не ми подаваше топката. Случвало се е и обратното“, държеше да уточни Мбапе.

Той говори и за отношенията си с Лионел Меси. „Има установена йерархия в отбора. Аз съм съгласен да тичам, когато Меси ходи. Нямам никакъв проблем с това“, казва Килиан.

В момента Килиан Мбапе е с националния отбор на Франция, подготвяйки се за финалния турнир на Лигата на нациите, като в четвъртък „петлите“ се изправят срещу Белгия в полуфинал. Мбапе пропусна решителната дузпа срещу Швейцария в осминалифаналите, която изхвърли отбора му, а самият той се сблъска с остри критики и дори расистки обиди.

„Това, което ме шокира за пореден път, беше, че бях наречен „маймуна“ заради една дузпа. Поради тази причина поисках подкрепа, а не защото бих дузпата вляво и Ян Зомер я спаси. Това си беше моя грешка“, завършва Килиан Мбапе.