Членът на Изпълкома на БФС Атанас Фурнаджиев коментира вчерашния Конгрес, който Борислав Михайлов спечели по драматичен начин.

Бившият национален вратар на България се пребори с конкуренцията в лицето на Димитър Бербатов и неговия екип, побеждавайки ги с 241 на 230 гласа. 

"Има абсолютно ясна съдебна практика по този въпрос. Практиката е еднозначна – в Устава на БФС се определя, че избран за президент е този кандидат, който получи одобрението на 50% плюс 1 глас от броя на гласувалите делегати. В това няма никакво колебание".

"Резултатът се определя от гласувалите, а не от регистрираните делагати, както твърди Бербатов", сподели Фурнаджиев пред колегите от "Блиц". 

"Градим нов отбор. Тези момчета имат голям потенциал, който трябва да бъде развит. Да не се нахвърляме върху треньора и играчите след всеки лош резултат с обвинения, а да им дадем шанс".

"Сигурен съм, че те ще покажат добри резултати. Бих посъветвал Бербатов да приеме резултатите такива, каквито са. Нека всеки да работи за общото благо да футбола".