Лудогорец приема днес една от черните си котки от миналия сезон – Царско село. През 2020/21 столичани на два пъти препънаха съперника. Първо те направиха 1:1 на „Хювефарма Арена“ през есента на миналата година, а през март повториха резултата.

Така Царско село, воден и тогава от Любослав Пенев, открадна 4 точки от шампиона. Преди дни царете обявиха завръщането на Любо начело на тима. Той същият минава за черна котка за орлите. Като изключим тежката загуба с 0:4 в последния сблъсък – финала за Суперкупата с ЦСКА през юли, Ел Голеадор редовно тормози разградчани.

През пролетта Пенев като треньор на армейците на два пъти победи Лудогорец – 2:1 за купата и 4:1 за първенство. Той е и първият треньор у нас, нанесъл поражение на зелените в елита. На 24 октомври 2017-а начело на Литекс той спечели с 2:1 в Ловеч, а дни след това пое националния отбор на България.

Дали Ел Голеадор ще се върне на успешния път срещу разградчани, ще видим днес след 17:30 часа.

Преди паузата Лудогорец надделя трудно над Левски на „Герена“ с 4:2. Начело на тима вече бе Станислав Генчев, който през седмицата бе официализиран като старши треньор след освобождаването на Валдас Дамбраускас.

Генчев за трети път поема орлите като временен вариант. Той ще направи някои промени по състава. Младият наставник иска да запази свежи основни изпълнители за предстоящото домакинство на Брага в четвъртък (21 октомври) от групите на Лига Европа.

Генчев почти сигурно ще даде почивка на двама от националите в тима си – Кирил Десподов, който игра за България, и Оливие Вердон, който рита за Бенин. Антон Недялков най-вероятно пак няма да е в групата. Лекарският щаб на зелените прави всичко възможно да го вдигне за двубоя с Брага.

Той се контузи на 16 април при визитата на Мидтиланд (1:1) на старта на групите на ЛЕ и от тогава не е играл. При това положение Сисиньо най-вероятно отново ще е ляв бек. Възможна е и промяна в средата на терена. Станислав Генчев се колебае дали да хвърли друг национал – тарана Пиерос Сотириу, който игра за Кипър по време на паузата. За върха на атаката обаче младият наставник няма кой знае какви опции.

Материал на "Тема:Спорт"