"Едно 80-100 клуба са били добре подпечатани, за да гласуват за Димитър Бербатов". Това обяви президентът на Славия и бивш член на Изпълкома на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов на пресконференция в Пресклуб България, предаде БГНЕС.

По време на брифинга Стефанов дискутира много въпроси като заяви, че според него са налице корупционни практики при последния изборен конгрес на БФС на 12 октомври. "Раздадоха се пари на тези най-дребните клубове...", убеден е Стефанов.

Той допълни, че не всички гласували за Бербатов представители на отбори са били подтикнати изцяло от футболни убеждения. Стефанов е на мнение, че ако се проведе нов Конгрес на централата поради евентуална грешка при самата процедура на гласуване, Михайлов ще спечели категорично. Според президента на Славия лобистки кръг стои около кандидатурата на Бербатов.

Стефанов също така отговори, че е нужно държавата да помага много повече на спорта ни, като не става въпрос за намеса в дейностите на федерациите, а за мащабно сътрудничество между държавната власт и в частност Футболната ни федерация.

Стефанов сподели, че не смята, че е възможно футболната общност в България да се обедини изцяло, дори и да става въпрос за 2-3 основи, върху които да се гради обща концепция за развитие на толкова обичания спорт.