Нападателят Преслав Боруков няма да може да играе футбол поне до зимата, след като разтрогна договора си с унгарския Залаегерсег през уикенда.

Играчът става свободен агент, но това не е достатъчно условие, за да подпише договор с нов отбор. Веднага след разпространението на новината бившият футболист на Етър отново бе спряган за Левски.

Истината е, че към този момент Боруков може да играе футбол веднага само, ако отиде в отбор от Централно африканска република или след няколко дни в Сиера Лионе, Индонезия, Тонга или някоя друга екзотична дестинация, където е отворен трансферния прозорец, пише dsport.

В момента кубовете в България могат да привличат само свободни агенти, но условието е те да се били такива по време на трансферния прозорец, който при нас вече затвори. Ако даден футболист е станал свободен агент след затварянето на прозореца то той няма как да играе в новия си клуб до зимата, когато отново ще има отворен трансферен прозорец.

Такава е и ситуацията със Симеон Славчев, който все още е част от Левски, но се очаква скоро да прекрати своите взаимотношения с клуба. Той също няма как да играе в друг отбор до Нова година.

Същата е ситуацията и с вратаря на Пирин Петър Петров, с когото „орлетата“ се разделиха преди няколко дни. Той също няма как да играе в друг професионален футболен отбор до зимата.