Преди няколко дни е започнала нова подписка за свикване на Извънреден конгрес на БФС, твърди "Новспорт". Екипът на Димитър Бербатов е предприел тази стъпка за да си гарантира, че най-висшият футболен форум ще се проведе оттново в скоро време.

Подписката е един от вариантите за провеждане на Конгрес до Нова година. Успоредно с това се чака решението на съда, като доста вероятно е той да откаже вписване на резултатите от 12 октомври.

Тогава официално бе обявено, че на Конгреса участват 483 делегати и за победа на първи тур в изборите за президент се изискват мининум 242 гласа. Впоследствие, обаче Борислав Михайлов бе обявен за избран с 241, защото в гласуването взели участие 480 души.

Според данните от форума на 12 октомври 524 клуба имаха право на участие. Към тях се присъединяват още 144 нови, приети за пълноправни членове именно тогава.

Това на практика означава, че за да се отговори на изискването за 1/3 от всички, в подписката за свикване на Извънреден конгрес трябва да участват около 225 клуба. Нещо, което е напълно постижимо за Бербатов и компания...