Полузащитникът на Пирин Благоевград и бивш капитан на Лудогорец Светослав Дяков даде специално интервю за Дарик радио и dsport.

В него полузащитникът коментира двубоят между двата тима, който "орлетата" спечелиха с 5:3, проблемите при разградчани, както и решението му да се завърне в родния клуб в края на кариерата.

"Мачът с Лудогорец се разви, както малко хора очакваха. Нашият отбор не е за подценяване. Според мен Лудогорец ни подцени. Ние изиграхме много добър мач. Заслужено победихме, но не си мислим, че сме някакъв много силен отбор. Затова и настроението след победата бе толкова приповдигнато. Много съм щастлив от победата, но има и горчивина в мен. Изкарах много време в Лудогорец и имам специално отношение към него. Щастлив съм, че победихме. Надявам се Лудогорец бързо да излезе от този шок, който получи", започна той.

"Не е имало проблеми с Уорън Фийни. Смятам, че е добър треньор. Държи се много добре и коректно с футболистите. Когато обаче нещата не вървят, винаги го отнася треньорът. Сега сме с нови треньори, нека им пожелаем успех. Надявам се, че ще се справят. В Благоевград характерът на хората е различен. Сърцето винаги ще победи качествата. Така сме калени от малки. В спорта не играят годините. Те са фактор, но не най-важният. Затова и Лудогорец страда в момента. Много хора говориха, че трябва подмладяване. Когато имаш хора, които ти вършат работа, не трябва да гледаш годините. В Пирин имаме футболисти, които сме минали през много класни отбори".

"В Лудогорец се смениха доста хора, напуснаха доста лидери. Като футболни качества могат да им намерят заместници, но като характери ще е трудно. Сега няколко човека си тръгнаха много бързо и оттам тръгна големият проблем. Напрежението в Лудогорец не е малко. Целиш се в победи, в добро представяне в Европа. Последните години не се представят на нивото, което всички искат да виждат",продължи Дяков.

"Никога заплатата не е била на първо място при мен. Имах мечта поне една година да играя в клуба, който ми даде толкова много, а аз не успях да му върна нищо. В Лудогорец усещах, че малко или много не ме броят. Не го казвам с лоши чувства. Знаех, че ми търсят заместник. Аз исках да играя и затова реших да се върна в родния ми клуб. Заплатата не ме интересува, разбрахме се за 10 секунди. Угодих си на сърцето".

"За мен най-добрият отбор в България е Лудогорец, дори и в това разклатено положение и с проблемите, които имат. ЦСКА имат добър отбор, но все още нямат футболисти на нивото на тези, които са в Разград. През последната година доста ключови хора напуснаха Лудогорец и това се отрази. Напрежението там идва от това, че си в най-добрия български клуб, който преследва сериозни цели в Европа. Напрежение има постоянно, това е нормално, когато си на върха. В Лудогорец на всеки резултат извън победа е считан за неуспех", каза още халфът на Пирин.

"Ситуацията в Пирин е добра. Не се оплакваме, получаваме навреме заплати и премии. Всичко е нормално. Смятам, че ръководството се справя добре. Много ми се иска да видя стадиона пълен. Сигурен съм, че за Пирин предстоят добри дни, имаме много добри футболисти. Надявам се да видя скоро стадиона пълен", завърши бившият капитан на Лудогорец.