От лагера на Шотландия защитиха вратаря си Дейвид Маршал, след като Патрик Шик го прехвърли почти от центъра, за да донесе успеха на Чехия с 2:0 в мач от група D. 

Стражът бе обвинен за лошото си позициониране, но иначе направи серия важни спасявания и селекционерът Стив Кларк отказа да го обвини след случилото се. 

„Понякога просто трябва да се отдаде заслуженото на голмайстора, а ударът бе наистина много добър, така че Дейвид попадна просто в лош момент. Не мисля обаче, че имаше голяма разлика в представянето на отборите, просто не бяхме достатъчно прецизни в атака. Понякога просто един двубой не се развива в твоя полза. Получихме голове в лоши моменти, като особено неприятен бе първия, защото в тези случаи обиктовено се браним добре“ заяви Кларк. 

Мнението му бе споделено и от капитана Андрю Робъртсън. „В крайна сметка всичко опира до реализираните положения, а ние пропуснахме своите. При това създадохме много ситуации. След почивката ударихме греда и доминирахме, когато техният нападател вкара с удар на един милион. Позицията на Дейвид Маршал бе правилната, тъй като топката бе далеч от него и той логично бе по-напред. Просто изпуснахме много“ изтъкна той.