Националният селекционер на Хърватия Златко Далич обаяви, че тимът му ще се класира за елиминационната фаза на Европейското първенство, въпреки че след два изиграни мача има само една точка. Специалистът бе категоричен, че победа в последния мач срещу Шотландия ще гарантира излизане от групата на "шахматистите".

"Равенството с Чехия е справедливо. Започнахме мача по-слабо, бяхме бавни и мудни. На моменти пресирахме, без да има нужда, не действахме компактно. Чак след като получихме гол, станахме по-сплотени. През второто полувреме играхме по-добре и създадохме положения. 

Всичко остава в нашите ръце, защото победа в последния мач ни класира напред. Липсваше ни енергия и затова изпитвахме трудности. На моменти действахме твърде индивидуално. През втората част бяхме по-добри, но това не бе достатъчно, за да победим".

Крилото на Хърватия Иван Перишич обаче бе разочарован от равенството срещу Чехия 1:1. Той бе категоричен, че "шахматистите" са изиграли пореден слаб мач, като ще трябва да дадат всичко от себе си, за да спечелят последния си мач в групата срещу Шотландия на 22 юни.

"Това не беше реалният резултат, който очаквахме. Започнахме лошо срещата, не показахме дух на победители. Имаме още един мач, дано да постигнем победа. Изиграхме още един слаб двубой. Отново допуснахме гол. После успяхме да се върнем в мача, но не беше това, което очаквахме", каза Перишич, цитиран от "Труд".