Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев заяви, че търпението е било ключът за късния успех с 1:0 над Словачко в двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Петър Витанов отбеляза в 89-та минута гола за победата с удар от въздуха.

"Доста трудно беше. Словачко са коварен съперник, грубо играха, а съдията пусна по-свободна игра. Не допуснахме гол и всичко завърши добре. В България сме свикнали за всеки фаул - картон, а тук съдиите не дават лесни фаулове. 

Реферът обаче ни ощети малко или много. Както и да е  - така е преценил. Момчетата се справиха като цяло в защита, но ще ни трябва време. В Европа всеки дава максимума от себе си, но ни трябва време да се синхронизираме. Търпението беше ключът за успеха, казах го на полувремето. Трябва търпеливо да владеем топката, за да ни се открие ситуация, както и стана. 

Със сигурност ще очакваме да атакуват в реванша, мачът ще бъде различен. Ако искат да продължат, ще трябва да ни вкарат гол. Феновете ни са фантастични, независимо от резултата. Това ни дава допълнително криле. Групата ни е малка. Ще опитаме да възстановим футболистите до мача с Лудогорец. Ще преценим и няма да рискуваме", завърши цитираният от "Труд" Тунчев, за когото мачът бе дебют в евротурнирите.