Локомотив Пловдив гостува на Словачко тази вечер от 20:00 часа в реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. “Смърфовете” успяха да измъкнат минимален успех с 1:0 в първия сблъсък у нас, но това все още не им гарантира нищо и нямат право на отпускане.

Шефът на клуба Христо Крушарски се закани за гръмки успех с 6:0, но историята показва, че български отбор никога не е печелил в Чехия. От 8 гостувания в страната имаме 3 равенства и 5 загуби и само в три държави нашите отбори имат по-лоша статистика - в Испания (20 загуби и 1 равенство), Кипър (7 загуби, 4 равенства) и Швеция (7 загуби, 2 равенства).

Освен това словаците ще имат подкрепата на около 4-5 хиляди свои привърженици по време на днешната среща. Победителят в този сблъсък ще си гарантира освен място в третия квалификационен кръг на турнира, но и солиден приход в касата си на стойност 550 хил. евро.

Треньорът Александър Тунчев едва ли ще прави особени промени в състава си. Единствено Бирсент Карагерен ще заеме мястото си по десния фланг, вместо Николаев. Той бе наказан за първата среща, но вече е на разположение на треньорския щаб. Добрата новина е, че и контузията на Парвиз Умарбаев не се оказа сериозна и той ще стисне зъби и ще помогне на отбора тази вечер.

Така стартовата единайсеторка на Локо ще бъде съставена от Пиргов под рамката и пред него триото Гомис, Крачун и Биков в защита. Умарбаев и Витанов ще си партнират в центъра на терена, а Карагерен и Руан ще са на двете крила. Салинас ще действа като плеймейкър, а в атака ще започнат Илиев и Минчев.

Домакините пък се очаква да бъдат в състав Нкуен на вратата и пред него в защита Райнберк, Хофман, Кадлец и Калабишка. Садилек, Даничек и Хавлик ще са триото в центъра на терена, а в атака ще се рачита на Петржела, Сисилия и Холцер.

Вероятни състави:

Словачко: Нгуен, Райнберк, Хофман, Кадлец, Калабишка, Даничек, Садилек, Хавлик, Петржела, Сисилия, Холцер

Локомотив: Пиргов, Гомис, Крачун, Биков, Руан, Карагерен, Витанов, Умарбаев, Салинас, Илиев, Минчев

Стадион: "Мирослав Валента", Ухерске Храдище

Съдия: Андрю Мадли (Англия)