Ръководни лица от Унион Берлин били нападнати от група от хулигани в ресторант в Ротердам преди двубоя от Лигата на конференциите с Фейенорд тази вечер.

Инцидентът станал в сряда вечер, когато „дузина души“ размятали столове и стъкла по делегацията на германския клуб, която включвала членове на Борда на директорите, сподели говорител на полицията за АФП. Жена е получла леки наранявания и била транспортирана до болница, преди по-късно да бъде изписана, добавили от полицията.

Един от заподозрените – 25-годишен мъж от Ротердам, е бил арестуван. Според медиите в Нидерландия, президентът на Унион Дирк Цинглер бил сред групата от 25 души, които били нападнати. Фейенорд публикува становище в четвъртък, извинявайки се за „напълно осъдителната проява“ и призова извършителите да бъдат „открити и наказани“.

„Клубът се дистанцира по всички възможни начини от хората, които ограничават себе си до този жалък акт. Всеки, който изобразява Фейенорд и града в подобен беразсъден начин и в негативна светлина, не може и не трябва да бъде считан за привърженик“, споделиха от нидерландския клуб.