Галерия

Треньорът на ПАОК Разван Луческу призна, че загубата от Левски с 0:2 в първия мач в София е оказала съществено влияние за отпадането на отбора от Солун във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите на УЕФА.

Гърците, които през миналия сезон достигнаха до четвъртфиналите на турнира, стигнаха само до 1:1 в реванша на "Тумба" снощи и напускат рано надпреварата.

"Изходът на този сблъсък не беше решен тази седмица. Резултатът от първия мач много повлия. А и не бяхме готови, просто бяхме много далеч от това, направихме много грешки и това ни струва скъпо. Беше много трудно. За съжаление разполагах с играчи, които в този момент нямат необходимата подготовка. Това беше проблемът и затова не успяхме да се класираме. Къща не се строи за един ден. Ще трябва да създадем нещо друго като изпълним останалите си цели", каза цитираният от БТА Луческу.

ПАОК завърши реванша с 9 души заради два късни червени картона на Дъглас Аугусто и Виейриня в последните 20 минути.

"И в двата мача допуснахме много грешки. Имаше объркване, а при това положение се получават и такива отстранявания. Неточностите ни бяха много и те повлияха, а не толкова червените картони. Във втория мач се опитахме да стигнем до обрат, но напрежението си каза думата. Имаше много ситуации, които отиграхме твърде нервно", каза румънският спец.

Луческу пое вината за отпадането върху себе си.

"Не стреляйте по играчите. Ако има някой виновен за тази елиминация, то това съм аз. Поемам отговорността, но когато правиш радикални промени в състава, вкарваш млади играчи, винаги има риск подобно нещо да се случи. Трябва да анализираме всички детайли и да продължим да работим", каза още наставникът на ПАОК.