Лудогорец ще спори с белгийския гранд Андерлехт в плейофния кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите. Разградчани се местят във второто издание на третия по сила европейски турнир след 3-а позиция в групата си в Лига Европа.

Това ги праща на 1/16-финал, където двата мача ще се играят на 16-и и 23-и февруари. При успех българите отиват на осминафинал, където ще се включат и победителите в групите в турнира Лига на Конференциите. Жребият за този следващ етап ще бъде теглен на 24-и февруари.

Андерлехт в исторически план без съмнение е най-успешният белгийски клуб с 34 титли в местната лига, девет пъти са носители на Купата и 13-и пъти на Суперкупата. На европейската сцена имат три купи – два пъти са носители на КНК (1976 и 1978) и Купата на УЕФА (1983).

Съперничеството, което събира погледите на този етап от турнира, без съмнение е Брага (Португалия) – Фиорентина (Италия). Брага се представя отлично в местното първенство в момента, докато Ла Виола носи италианските турнирни традиции. Турският шампион Трабзонспор пък се падна с швейцарския Базел, а Шериф (Молдова) и Партизан (Белград, Сърбия) оформят източноевропейско противопоставяне. Миналогодишната норвежка сензация ще има за съперник Лех (Познан, Полша).

Пълният жребий:

Карабах (Азербайджан) – Гент (Белгия)
Трабзонспор (Турция) – Базел (Швейцария)
Лацио (Италия) – ЧФР Клуж (Румъния)
Будьо/Глимт (Норвегия) – Лех Познан (Полша)
Брага (Португалия) – Фиорентина (Италия)
АЕК Ларнака (Кипър) – Днипро-1 (Украйна)
Шериф Тираспол (Молдова) – Партизан (Сърбия)
Лудогорец Разград (България) – Андерлехт (Белгия)

  • Първите мачове в този кръг на турнира ще се играят на 16-и февруари 2023-а година, а реваншите са насрочени за 23-и февруари. Финалът в турнира ще се проведе на 7-и юни на стадион "Фортуна Арена" в Прага.