Швейцарският Базел е много близо до класиране на финала на Лигата на Конференциите след знаменит обрат срешу Фиорентина във Флоренция. Швейцарците губеха с 0:1 на полувремето, но с голове на Диуф и Амдуни спечелиха с 2:1 и сега имат огромно предимство преди реванша у дома.

Бившият играч на Базел Артур Кабрал наказа швейцарците, като вкара през първото полувреме. Кабрал се нареди до легендата на Фиорентина Габриел Омар Батитсута. Именно аржентинеца бе последния играч на Ла Виола, вкарал гол в полуфинал от евротурнирите. Той го направи срещу Барселона за КНК през 1997 г.

Кабрал се разписа в 25-ата минута след корнер. Центрирането към далечната греда бе отклонено от Мартинес Куарта и нападателя засече с глава от упор. За Кабрал това е 7-и гол от 12 мача в турнира. Всичките му попадения паднаха в последните му осем срещи от надпреварата. Той има 7 гола в 26 мача от Серия А през сезона.

Фиорентина имаше и още положения, но в средата на второто полувреме Диуф изравни. Той направи огромен рейд през центъра и след като защитата на Фиорентина не му попречи, стреля по земята от границата на наказателното поле, пращайки топката в ъгъла за 1:1.

Във втората минута на добавеното време след корнер Амдуни донесе победата за гостите и смълча „Артемио Франки“.