Динамо Киев елиминира Арис Солун след изпълнение на дузпи в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите и да се класира за плейофа. Украинският гранд спечели с 2:1 в редовното време, а в първата среща бе допуснал поражение с 0:1. В продълженията до промяна в резултата не се стигна и така победителят бе определен след дузпи. Динамо се наложи с 6:5 и място в груповата фаза ще се изправи срещу Бешикташ.

Заради войната в Украйна реваншът се игра в Букурещ на стадиона на местния Рапид.

Легия Варшава стигна до драматичен успех с 5:3 при визитата си на Аустрия Виена и се класира за плейофния кръг. Поляците продължават напред с общ резултат 6:5, въпреки че бяха допуснали поражение с 1:2 като домакин.

Следващият съперник на Легия ще е датският Мидтиланд, който спечели с 5:1 домакинството си на Омония (Никозия). Кипърският тим беше постигнал успех с 1:0 в първия мач.

ПАОК разгроми Хайдук (Сплит) с 3:0 в реванша и ще играе в плейофа за място в груповата фаза. Първата среща в Хърватия преди седмица беше завършила 0:0.

Този мач беше сред считани за рисков заради крайните фенове на двата клуба, както и заради инцидентите между привърженици на АЕК и Динамо (Загреб), където се стигна до убийство. В плейофа ПАОК ще се изправи срещу Хартс. Шотландците победиха с 3:1 като домакин Розенборг от Норвегия и с общ резултат 4:3 продължават напред.

След като отстрани ЦСКА, румънският Сепси се справи и с Актобе от Казахстан. Тимът на Ливиу Чиоботариу спечели с 1:0 гостуването си и с общ резултат 2:1 се класира за плейофите на турнира. Следващият съперник на Сепси ще е Бодьо/Глимт от Норвегия, който елиминира по категоричен начин Пюник от Армения. Скандинавците спечелиха два пъти с по 3:0.

Румънският ФКСБ от Букурещ, който във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите елиминира ЦСКА 1948 отпадна от надпреварата. Тимът собственост на Джиджи Бекали бе отстранен от Нордселанд след поражение с 0:2 в Дания. Първата среща в Букурещ беше завършила 0:0.

Българският полузащитник Георги Костадинов бе титуляр при победана на Апоел Никозия с 1:0 над Дила Гори от Грузия. Кипърците продължават в плейофната фаза, след като се наложиха с 2:0 в първия мач.

Юношата на ЦСКА Юлиан Ненов бе в стартовите единадесет на Хамрун, Малта при поражението с 1:2 като гост на Ференцварош. Унгарският гранд продължава напред с общ резултат 8:2./БТА