Сервет тресна с 1:0 Лудогорец в Разград в среща-реванша от Лига на конференциите.

Единственото попадение в мача заби Тимоти Коня (6-ата минта) след брутална грешка на Клод Гонсалвеш.

Така разградчани са аут от Европа, след като първата среща в Швейцария завърши с равенство 0:0. Сервет успя да си вземе победата и ще играе на осминафиналите в Лига на конференциите.

Да подкрепя Лудогорец в Разград бе Бойко Борисов, но и той не им донесе късмет.


Двубоят започна по кошмарен начин за българския шампион, който допусна гол още в 6-ата минута. Тимоте Коня пресече пас назад на Клод Гонсалвеш и се отскубна сам срещу вратаря, за да открие резултата.

В 12-ата минута домакините можеха да върнат гола. След пробив на Текпетей топката стигна до защитника Сон, който обаче ритна неточно в аут. Кайо Видал също получи центриране от дясно от Текпетей само три минути след това, но ударът му беше блокиран.

Лудогорец продължи да атакува и текпетей можеше да вкара в 20-ата минута, но изстрелът му от 10-12 метра беше блокиран от бранител. Натискът на домакините обаче отслабна в края на частта и единствено слаб удар на Пьотровски беше видян от публиката.

Пет минути след началото на второто полувреме Лудогорец можеше да изравни, но Квадво Дуа пропиля страхотен шанс при центриране от ъглов удар. Той скочи високо точно навреме, за да засече, но не успя да насочи добре в мрежата. При добавката и Сонко Сундберг не беше томен.

Само след три минути вратарят Фрик спаси удар на Кайо Видал. Гостите отговориха с неточен удар на Енцо Кривели в 63-ата минута.

В 70-ата минута Кайо Видал пропусна страхотно положение. Той беше изведен по диагонала с пас от дълбочина сам срещу вратаря. Крилото на разградчани тръгна на скорост, но ударът му беше слаб и в периметъра на вратаря Фрик, който спаси.

Последва нов пробив до аутлинията на Бърнард Текпетей и центриране към точката за изпълнение на дузпа. Ганайското крило се справи отлично, но нямаше негов съотборник на точното място в точното време.

Съвсем накрая и малко преди да бъде заменен Антунес от гостите дори можеше да направи победата им по-убедителна, но ударът му от дясно по диагонала беше спасен от вратаря Падт.    

Лудогорец - Сервет 0:1

Голмайстор: Тимотее Коня 6

Лудогорец: Серджио Падт, Аслак фон Витри, Ноа Сонко Сундберг, Оливие Вердон, Франсиско Гомес-Сон, Клод Гонсалвеш (66 - Руан Круз), Педро Нареси (84 - Матиас Тисера), Якуб Пьотровски, Кайо Видал (74 - Рик Джонатан), Бърнард Текпетей, Квадво Дуа

Сервет: Джереми Фрик, Кейго Цунемото, Стив Руей, Йоан Северин, Брадли Мазику, Мирослав Стефанович, Тео Манян, Тимоти Коня (84 - Дерек Кутеса), Бендегуз Бола (56 - Гаел Ондуа), Алексис Антунес (90+1 - Антони Барон), Енцо Кривели