Матиас Майер изравни постижението на легендарния норвежец Шетил Андре Аамод като успя да защити своя златен олимпийски медал в дисциплината супергигантски слалом, който спечели в Пьончан през 2018, по време на Игрите в Пекин. 

Надпреварата бе изключително драматична за Майер, който бе много близо до това да приключи участието си още преди началото. Секунди преди неговият старт лявата му щека се хлъзна на подложката на стартовата къщичка и той за малко не направи фалстарт. Все пак австриецът овладя ските си навреме и се опази от тази фатална грешка.

Впоследствие той направи едно солидно преминаване през трасето, като неговият голям удар дойде в равната част в самия край на пистата. Само в нея той бе с 0.65 секунди по-бърз от временния лидер Александър Аамод Килде, като на финала разликата между двамата бе 0.42 в полза на Майер.

Норвежецът, който остана бе медал във вчерашното спускане, днес трябваше да се задоволи с бронза, след като той бе победен и от Райън Кохрън-Сийгъл. Американецът също имаше много силен заключителен сектор, като той изтърва златния медал за само 0.04 секунди.