Проблем с допингпробата на 15-годишната сензация във фигурното пързаляне от Русия Камила Валиева е причина за забавеното награждаване на олимпийските шампиони отборно от тази страна.

Това съобщи сайтът "Инсайд дъ Геймс", който пръв анонсира и за проблем с допинг в руския лагер, пише БНР.

Проблемната проба на Валиева е била взета преди началото на Олимпийските игри. В понеделник руският отбор спечели титлата в първото в историята отборно състезание, като 15-годишната сензация Валиева бе в основата на успеха.

Тя направи два четворни скока, като досега нито една друга жена в историята на фигурното пързаляне не е успявала да направи дори един скок с подобна ротация. Това донесе на Валиева най-висока оценка както в кратката, така и във волната програма.

От сайта не могат да посочат какъв точно е проблемът с пробата на Валиева, тъй като тя все още няма 16 години и по този начин официално не може да бъде обвинена в употреба на допинг.

По тази причина в момента цял екип юристи работи по случая за намиране на законово решение на казуса. Ако рускинята все пак бъде наказана, санкциите, които ще понесе, ще бъдат много по-леки заради все още детската ѝ възраст.

Снимка: БГНЕС