Американската скиорка Микаела Шифрин ще участва в спускането на Зимните олимпийски игри в Пекин утре. След като не успя да завърши в първите си два старта в Китай, тя обяви, че променя начина, по който мисли, докато се подготвя за четвъртото си състезание в Пекин.

„Утре ще бъде наистина хубаво, докато се състезавам. Но всъщност на Олимпийски игри не се ходи, за да се чувстваш добре. Ще бъде интензивно и игра на нерви, със сигурност“, каза Шифрин, след като завърши втората си тренировка за деня на пистата „Скалата“ в Янцин.

Състезателката обяви, че вчера е успяла да си почине, след като не е имала нито един почивен ден в продължение на повече от две седмици.

„Вече не се фокусирам върху медала. Просто се опитвам да правя най-доброто от себе си всеки ден“, каза още Микаела Шифрин, цитирана от "Труд".

След като отпадна в първите си две състезания на Игрите, тя дори обяви, че не знае дали ще продължи участието си в Пекин. Тя има 47 победи в слалома за Световната купа и 14 в гигантския слалом, с четири успеха е в супергигантския и два в спускането.

Снимка: БГНЕС