Дания и Тунис си спретнаха здраво равенство 0:0 в среща от група "D" на Мондиал 2022.

Така двата състава си поделиха по точка и дръпнаха във временното класиране пред Франция и Австралия, които играят по-късно днес.

Двубоят предложи свирепа битка в средата на терена, малко чисти голови положения, една греда, два отменени гола и в крайна сметка справедливо равенство.

Вижте ТУК развитието на срещата по минути


Срещата започна доста предпазливо, като в първоначалните минути действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

В 12-ата минута Мохамед Дрегер стреля мощно, но топката се отклони от тялото на Андреас Кристенсен и мина до гредата на Шмайхел. Десет минути по-късно Тунис вкара, но попадението правилно бе отменено. Тогава Исам Джебали опъна мрежата на датчаните, но бе в положение на засада преди това.

След половин час игра Андерсен се освободи от защитата на Тунис и стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но Дахмен спаси. Малко по-късно Лайдони се пребори за топката пред вратарското поле на Дания, но отново не успя да намери мрежата зад Шмайхел.

В 41-ата минута Дания поиска дузпа, след като Хойберг бе изблъскан в наказателното поле, но такава не бе отсъдена. В края на полувремето дойде и най-чистото положение до момента и то бе за Тунис. Джебали бе изведен хитро сам срещу Шмайхел, но не успя да го преодолее. 

Втората част отново започна плахо, като футболистите на двата състава водеха люта битка в средата на терена. В 51-ата минута Джебали пусна страхотен пас към Лайдони, който за момент се откъсна сам срещу Шмайхел, но се засуети и бе блокиран.

Четири минути по-късно Дания вкара, но попадението на Олсен правилно бе отменено поради засада. В 69-ата минута Ериксен направи страховита тупалка от границата на петалта, но Дахмен направи феноменално спасяване.

Секунди по-късно пък Корнелиус от половин метър прати топката в лявата греда на Тунис. В ответната атака тунизийците скочиха за дузпа, но такава не им бе дадена.

Постепенно темпото на игра падна, като двата отбора разиграваха основно в средата на терена. Така Дания и Тунис не успяха да си вкарат и справедливо си поделиха по точка.

Дания - Тунис 0:0

Дания: Шмайхел, Андерсен, Кяер, Меле, Кристенсен, Дилейни, Ериксен, Олсен, Долберг, Кристенсен, Хойберг

Тунис: Дахмен, Талби, Мериа, Брон, Драгер, Шкери, Лайдони, Абди, Бен Слимени, Мсакни, Джебали