Мароко - Португалия, 1/4 финал на Мондиал 2022, стадион "Ал Тумама", начало 17.00 часа.

Последните 10 срещи на Мароко във всички турнири: Общо 6 победи и 4 равенства.

Последните 10 срещи на Португалия във всички турнири: Общо 7 победи и 3 загуби.

Срещата можете да проследите НА ЖИВО в Gol.bg

Ето съставите на двата отбора:

МАРОКО: Боно, Ашраф Хакими, Джауад Ел Ямик, Ромейн Саис, Яхиа Атиат Алал,  Азедин Унахи, Софиан Амрабат, Селим Амала,  Хаким Зиеш, Юсеф Ен-Несири, Софиан Буфал 

ПОРТУГАЛИЯ: Диого Коща , Рафаел Герейро, Рубен Диаш, Пепе, Диого Далот, Бернардо Силва, Рубен Невеш, Отавио, Жоао Феликс, Гослао Рамош, Бруно Фернандеш 

1' Начало на мача!

5' Жоао Феликс засече с глава центриране от пряк свободен удар, но Боно изби в корнер.

6' Юсеф Ен-Несири надскочи всички защитници на Португалия в наказателното поле след ъглов удар, ала ударът му мина на метър над гредата на Коща.

13' Рафаел Герейро пробва удар от въздуха след заучено положение, но топката се спря в бранител на африканците.

18' Зиеш проби по лявото крило, влезе навътре, намери пролука и стреля, ала доста неточно.

26' Зиеш сложи топката на главата на Ен-Несири от фаул, но нападателят отново не намери целта.

31' Жоао Феликс стреля с левия крак от границата на наказателното поле. Получи се рикошет, който залъга Боно, но топката излезе в корнер.

35'  Чудесна атака на Мароко. Африканците разиграха отдясно. С хубав диагонален пас топката стигна до лявото крило. Софиан Амрабат пусна пас към Селим Амала, който обаче не успя да завърши атаката и шутира много в аут.

36' Буфал премина през няолко португалски футболисти и стреля силно, но право в ръцете на Коща.

39' Нов неточен удар на Жоао Феликс. Най-креативният играч в тима на Португалия стреля от трудна позиция и топката отново не намери целта.

42' ГООООООЛ ЗА МАРОКО!!! Ен-Несири зашива топката във вратата на Португалия. Стражът на европейците Коща излезе неразчетено, а нападателят на африканците се възползва по възможно от центрирането на Алал най-добрия начин и с глава опъна мрежата на мореплавателите.

44' Греда за Португалия. Бруно с чудесен удар опита да изненада Боно, но топката срещна гордната греда.

45' Бруно Фернандеш е на земята в наказателното поле и иска дузпа. Съдията Факундо Тейо обаче дава знак играта да продължи.

45' Контраатака за Мароко. Алла бе изведен зад гърба на португалската отбрана. Футболистът на "Атласките лъвове" нахлу и стреля, но шутът му мина малко встрани от рамката на вратата.

45' Край на първото полувреме!

46' Начало на второто полувреме!

50' Какъв пропуск за Мароко! Зиеш центрира остро, топката не бе засеча от никой в наказателното поле, което залъга Коща, който едва-едва се намеси.

51' Кристиано Роналдо се появява на терена.

57' Удар на Рамош профуча край вратата на Мароко. Младата звезда на Португалия засече центриране с глава, но късметът не бе на негова страна.

63' Мощен шут на Бруно Фернандеш мина на метър над горната греда. Играчът на "Юнайтед" стреля силно от 25 метра, но точността му изневери.

68' Фернандеш прова да центрира към Кристиано, но Боно е над всички и лови.

75' Отново Мароко организира чудесна контра, но гол няма.

83' Какво спасяване на Боно.Феликс стреля с топовен шут, след като топката му бе заложена от Роналдо, мароканският страж отново показа защо е считан за вратар номер 1 на световното в Катар.

90' Отново Боно. Роналдо се измъква от защитата на Мароко, но стражът на африканците се намесва.

90' Червен картон на Мароко. Чедира в рамките на по-малко от две минути си изкара 2 жълти картона и остави тима си с 10 души на терена.

90. Какъв пропуск на Мароко. Резервата Абухлал  остана сам срещу вратаря при контраатака, но реши да импровизира и прати топката право в ръцете на Коща.

 

90 Голям пропуск на Пепе. Защитникът стреля от 8 метра с глава, но не уцели вратата и изпусна възможността да изпрати мача в продължения.