Хърватия - Мароко, мач за трето място на Мондиал 2022. Стадион "Халифа", 17.00 часа българско време.

Формата на Хърватия: общо 5 победи, 4 равенства и 1 загуба в последните 10 срещи.

Формата на Мароко: общо 6 победи, 3 равенства и 1 загуба в последните 10 срещи. 

Двата отбора имат само един официален двубой помежду си и той се състоя в груповата фаза на тазгодишното световно първенство. Нулевото равенство през ноември прави днешната среща още по-интригуващ.

Следете мача по минути в Gol.bg.

Ето и съставите на двата отбора:

Хърватия: Ливакович, Станишич, Шутало, Гвардиол, Перишич, Модрич, Ковачич, Крамарич, Маер, Оршич, Ливая

Мароко: Буну, Хакими, Дари, Ел Ямик, Атият Алах, Ел Канус, Амрабат, Сабири, Зиеш, Ен-Несири, Буфал

1' Начало на мача!

7; ГООООЛ! Гвардиол открива резултата. Маер центрира, топката бе отклонена от Перишич, който я насочи към трансферната цел на "Манчестър Сити" и Гвардиол матира с глава Буну.

9' 1:1, Мароко отвръща на удара. Ашраф Дари от 5-6 метра остави без шансовете Ливакович и бързо възстанови равенството. Хакими центрира от пряк свободен удар, защитник на Хърватия не изчисти добре и топката стигна до Дари, който от близка дистанция не сбърка.

14' Натиск на Хърватия. "Ватрените" натискаха газта, след като африканците изравниха. Тимът на Златко Далич отправи два опасни удара, но единият излезе в аут, а другият бе блокиран от защитник на Мароко.

18' Полузащитник на Мароко сбърка в центъра на терена и топката му бе отнета. "Ватрените" не съумяваха да създадат бърза атака и къблото стигна до лявото крило. Последва центриране и Крамарич отправи точен удар, но Буну бе на точното място и спаси.

24' Шут на Модрич е отразен от Буну. Лидерът на "шахматистите" развинти бранителите на Мароко и стреля, но вратарят се намеси. Въпреки че не реагира добре и първоначално изпусна топката, Буну успя да я избие преди играч на Хърватия да я прати в мрежата му.

29' Зиеш и Хакими разиграха добре по десния фланг. Бранителят получи на удобна позиция и центрира към Ен-Несери, който чакаше на празна врата, но той се размина с топката .

37' Ен-Несери надскочи персоналния си пазач след корнер и плъзна топката към вратата, но тя излезе малко в аут.

40' Зиеш финтира няколко пъти Модрич и стреля, но ударът му мина далеч встрани от вратата на Ливакович.

42; 2:1 за Хърватия. Оршич с фамозен гол дава отново преднина на "ватрените". Европейците организираха добра атака, но никой от футболистите на Далич не посмя да стреля. Топката се озова в Оршич на дъгата на наказателното поле, който с майсторски фалцов удар матира Буну и не му остави никакви шансове.

45' Край на първото полувреме!

46' Начало на втората част!

47' Опасен шут на Оршич профуча на сантиметри от мрежата на Буну. Сред рикошет топката излезе в корнер.

51' Марко Ливая опита да засече остро центриране, но ударът му излезе в аут.

60' Андрей Крамарич напусна със сълзи в очите терена. Хърватският футболист получи контузия и бе сменен принудително.

73' Хърватите искат дузпа. Гвардиол падна на земята в наказателното поле на Мароко. реферът обаче остави играта да продължи.

74' Веднага след претенциите за дузпа, Мароко пропусна своя шанс. Ен-Несери проби в пеналта и стреля, но Ливакович отрази.

87' Пропуск на Ковачич. Играчът на "Челси" се озова на чиста позиция, но не успя да реши мача.

90' Мароко се опита да изравни, но силите им не стигат за финалния удар.

90' Какъв пропуск за Мароко. Ен-Несери надскочи Перишич и стреля в последната секунда, но ударът му с глава излезе малко в аут.