Дидие Дешан призна, че Франция е имала късмет в 1/4финала срещу Англия, който Петлите спечелиха с 2:1 и продължават защитата на титлата си на световното първенство. 

Англичаните играха силно и имаха повече положения, но с голове на Чуамени и Жиру французите измъкнаха успеха, като в края Хари Кейн изпусна и дузпа за противника, с която можеше да прати мача в продължения. 

„Беше голям мач, в който срещнахме един превъдходен тим на Англия, който е много силен физически и технически. Страхотно е за момчетата, че отново са в топ 4 на света. Може би имахме малко късмет, след като направихме две дузпи, но като цяло показахме много характер и борбеност” заяви Дешан. 

„Реално, ако погледнем всичките 1/4финали, нито един от отборите, които продължиха напред, нямаше контрола върху играта в мачовете или дори в повечето време. Щях да предпочета да не правим подаръци на англичаните, но все пак трябва да призная, че те показаха игра на много високо ниво” добави той наставникът на Франция. 

В полуфинала Петлите ще се изправят срещу сензацията Мароко и макар и да са сериозни фаворити са наясно, че по никакъв начин не трябва да подценяват съперник, който вече елиминира Испания и Португалия.