Договорът на Кристиано Роналдо с Ал-Насър не включва ангажимент за популяризиране на кандидатура на Саудитска Арабия за Световното първенство по футбол през 2030 година, заявиха от клуба.

Португалският нападател се присъедини към Ал-Насър на 30 декември след скандалната си раздяла с Манчестър Юнайтед, подписвайки договор за две години и половина, като според информации контрактът е на стойност около 200 милиона евро на година и включва допълнителен бонус да бъде посланик на кандидатурата на Саудитска Арабия за Мондиал 2030.

"ФК Ал-Насър би искал да изясни, че договорът на Кристиано Роналдо с Ал-Насър не включва ангажименти към никакви кандидатури за Световно първенство. Неговият основен фокус е върху Ал-Насър и да работи със своите съотборници, за да помогне на клуба да постигне успехи", се казва в изявление на клуба, цитирано от ДПА.

Роналдо все още не е дебютирал за Ал-Насър, след като пропусна петъчния сблъсък с Ал Тай  заради наказанието от два мача, наложено от Английската футболна асоциация.