Националния отбор по футбол на Франция ще бъде без контузения защитник Преснел Кимпембе на Световното първенство в Катар, но селекционерът Дидие Дешан има Ибрахима Конате и Дайот Упамекано като двете опции, които да заемат ролята на ляв централен бранител в първия мач срещу Австралия.

Нападателят на Борусия Мьонхенгладбах Маркус Тюрам и защитникът на Монако Аксел Дисаси бяха повикани, след като Дешан обнови състава, съобщиха от френската федерация. Кимпембе отпадна поради контузия на подколянното сухожилие.

"Кимпембе нямаше как да бъде готов. Той е честен и се изправя пред реалността, въпреки че е болезнена", каза Дешан днес.

Запитан за възможностите кой да замени Кимпембе, треньорът на Франция добави: "Конате и Упамекано. Вече знам какво ще направя срещу Австралия".

Дешан също каза, че 29-годишният централен защитник на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан, който беше включен в отбора, въпреки контузията през октомври, се справя добре.

"Той тренира с топката и се справя добре. Все още има стъпки, които трябва да предприеме през следващите няколко дни, но е добре, в добро настроение. Трябва да бъде на разположение за първия мач", допълни цитираният от БТА селекционер на "петлите".

Франция започва кампанията си в група "Д" срещу Австралия на 22 ноември, преди да се изправи срещу Дания четири дни по-късно и срещу Тунис на 30 ноември.

Снимка: БГНЕС