Нападателят на националния отбор на Франция Карим Бензема увери, че се чувства добре дни преди старта на Световното първенство по футбол в Катар. Физическото състояние на Бензема предизвиква тревоги в лагера на „петлите“, тъй като той има по-малко от 30 минути на терена за клубния си тим Реал Мадрид в последните седмици.

„Добре съм. Изпитвах лека болка, но няма разкъсване или сериозна контузия. Можеше да играя повече за Реал, но не бях готов на 100 процента. Не става въпрос за предприемане на рискове, а просто не бях на 100 процента, но работя сериозно във фитнеса, така че всичко е наред“, заяви футболистът пред френското издание L'Equipe.

„Имал съм доста по-трудни периоди. Имаше момент, в който не бях в националния отбор, но никога не се отказах. Зинедин Зидан ми казваше да продължа да се наслаждавам на футбола и един ден ще спечеля Златната топка. Това ме направи по-силен психически“, коментира още Карим Бензема, връщайки се към спечеленото отличие през миналия месец.

„Не мисля само за отбелязване на голове, въпреки че мога да го правя. Но предпочитам да помагам на съотборниците ми“, добави 34-годишният Бензема, който ще навърши 35 ден след финала на Световното първенство.

„Не мисля, че има възрастова граница. Виждате, че все повече играчи подобряват представянето си след като навършат 30 години. Всичко е въпрос на отдаденост. Тренирам много по-усилено от други състезатели, но човек трябва да работи по-здраво, за да продължи да преследва мечтите си“, продължи Калим Бензема.