Най-добрият футболист в света за годината, носителят на наградата "Златната топка" Карим Бензема, напусна тренировката на френския национален отбор още в самото й начало. Причината е контузия. Така три дни преди началото на Мондиал 2022 световните шампиони могат да останат без един от най-добрите си играчи, съобщава вестник "Екип".

Бензема, който до заминаването за Близкия Изток се възстановяваше от мускулна травма, както и цeнтралният бранител Рафаел Варан, днес за първи път се включиха в общата отборна тренировка на Франция. Варан имаше проблем в коляното и до днес беше подложен на индивидуална програма.

"Екип" твърди още, че е напуснал игрището още в самото начало на сесията. Изданието, както и Радио Монте Карло, не влизат в детайли колко е сериозна травмата и каква е точно. Също така не се знае дали не става дума за старото наранено място, което може да се е обострило.

Още преди началото на първенството се знаеше, че Бензема ще пропусне първия мач именно от съображения за пълно възстановяване, но сега в социалните мрежи се прокрадват мнения, че може би ще отпадне за цялото първенство. Ако нападателят на Реал (Мадрид) излезе от строя, това ще бъде поредният тежък удар за селекционера Дидие Дешан след отпадането на важните полузащитници Пол Погба и Н'Голо Канте.

Франция стартира защитата на титлата във вторник срещу отбора на Австралия.