Селекционерът на националния тим на Франция по футбол Дидие Дешан говори пред медиите преди мача на отбора му срещу Дания в събота. Той отказа да говори за евентуален осминафинал на световните шампиони, преди да мине сблъсъкът с датчаните.

"Освен гола, който допуснахме срещу Австралия, имаше още три ситуации, в които трябваше да действаме по-добре. Това изисква да направим подобрения. Има неща, върху които трябва да работим, въпреки че показахме качества в атака", каза треньорът на Франция на официалната пресконференция.

"Усман Дембеле бе част от отбора и през 2018-а, въпреки малката си роля. След това имаше различни събития в живота му, сред които и много контузии. Сега е по-опитен играч, по-зрял, макар че си остава весел. (Смее се). Той има тази способност да поставя много сериозни проблеми на съперниковата защита с бързината си, техниката, като намалил до минимум грешките си. Той даде страхотен пас за гола на Килиан", каза треньорът за дясното си крило.

"Има офанзивни играчи, които могат и да защитават много добре. Дембеле направи огромен прогрес в защитен план, тъй като и в клуба му изискват това от него. Говоря с него, но най-вече за пласирането му, защото това ще му помогне да прави по-малко усилия. В първия мач имаше две ситуации, които той пропусна и му казах да коригира това", добави Дешан, цитиран от БТА.

"Винаги съм казвал и повтарям, че отборът на Дания е подценяван в сравнение с реалната му стойност. Те ни създадоха много неприятности и трябва да обърнем тенденцията, без да говорим за реванш. Това е отбор, който може с лекота да смени системата си на игра, което създава проблеми на съперника", смята треньорът.

На въпрос кой съперник предпочита на осминафиналите - Аржентина или Мексико, Дешан отговори: "Сега мислим за Дания и се надявам, че ще ми зададете този въпрос по-късно. Ще гледаме другата група чак в края. Имаме възможност, както и всеки отбор, който спечели първия си мач, да се класираме напред при втора победа", каза той.

"Варан игра два пъти по 30 минути в тренировъчните игра деня след първия ни мач. Той се чувства готов в главата си, ще взема решение дали да играе по-късно", завърши Дидие Дешан.

Снимка: БГНЕС