Звездата на Франция Килиан Мбапе отбеляза два гола при победата над Полша с 3:1 на осминафиналите на Световното първенство в Катар и логично спечели наградата за играч на мача. Той е голмайстор номер 1 на Мондиала до момента с пет попадения.

"Това е турнирът на мечтите ми и се радвам да бъда тук. Цял сезон съм тренирал, за да съм готов", каза Мбапе след двубоя с поляците.

"Когато не говорих с медиите в ранните кръгове на това първенство, беше, защото просто трябваше да се съсредоточа върху турнира и върху моя футбол. Когато искам да се концентрирам, правя така. Но когато ми казаха, че Френската федерация ще бъде глобена, аз си платих санкцията сам, защото това беше моя отговорност", добави той.

"Много сме щастливи, че стигнахме до четвъртфиналите. Не беше лесен мач срещу труден отбор. Но аз съм тук и съм концентриран върху спечелването на титлата. Все още сме далеч от постигането на нашата цел да стигнем докрай и да спечелим този трофей. Първото предизвикателство е четвъртфиналът и трябва да се концентрираме върху него", заяви Мбапе пред ESPN.