Франция се наложи с 3:1 срещу Полша на осминафиналите на Световното първенство в Катар, а интересното е, че френският президент Еманюел Макрон прогнозира както точния резултат, така и голмайсторите.

Килиан Мбапе вкара два пъти, докато Оливие Жиру - веднъж за Франция, докато Роберт Левандовски се разписа от дузпа за Полша, както каза Макрон преди мача.

В интервю за френските медии той каза, че Франция ще спечели с 3:1, а също така, че Левандовски ще отбележи един гол, докато Мбапе и Жиру ще вкарат за "трикольорите".

Мисля, че ще спечелим с 3:1. Левандовски ще вкара един гол, както и Мбапе и Жиру, който иска да влезе в историята“, каза цитираният от "Труд" Макрон.

След мача френската федерация пусна видео на отбора, който празнува след победата, но рекордьорът Оливие Жиру не беше със съотборниците си.

Според "La Provence" френският национален отбор е планирал специална изненада за Жиру, за да отпразнува неговия рекорд. Жиру беше избран за допинг тест и пропусна цялото тържество.

Жиру вкара 52-ия си гол за Франция, изпреварвайки Тиери Анри и стана играчът с най-много голове за френския национален отбор.

Снимка: БГНЕС