Световното първенство е любимият му турнир, той се чувства най-добре, дава всичко от себе си и никога не се уморява да бележи. Килиан Мбапе чупи един след друг всички рекорди за голове. 

Засега Мбапе е най-младият играч, отбелязал девет пъти на световно първенство и първият, постигнал това до 24-годишна възраст. Направи го в неделя на мача с Полша (3-1), вкарвайки на 23 години и 349 дни. 

Той е и най-младият с минимум четири гола в поне два финални турнира. Четири през 2018 г., на 19 години (първи успех, на 21 юни 2018 г., 1-0 срещу Перу) и пет сега. И това състезание за него продължава. 

Килиан изпревари Марадона и Кристиано Роналдо ( с по 8), изравнявайки се с Еузебио, Паоло Роси и Меси. Той е на крачка зад Линекер и Батистута (с по 10 гола). Още осем и той ще бъде най-резултатният на Световното първенство след Клозе (с 16 попадения), пише "Труд". 

Освен това френските фенове бяха възхитени да видят, че големият екран в един момент показа как Мбапе достига максимална скорост от 35 км/ч, пише Fox News, постижение, което създаде проблеми и на фотографите, които се опитаха да го изненадат и да го хванат в крачка, но не успяха. 

Снимка: БГНЕС