Бившият френски национал Давид Трезеге, който успя да победи тима на Англия с "петлите" на Евро 2004, определи четвъртфинала между двата тима като "най-хубавия".

"Имам шанса да познавам Гарет Саутгейт чрез ФИФА. Той не е класически английски треньор, много по-дисциплиниран е тактически. Уолкър е много силен футболист. Той играе в отбор, който всеки мач излиза за победа. Той е бърз, мощен, играе в първенство, където физиката е много важна. Ще бъде хубав дуел с Мбапе. С Мбапе по едното крило и Дембеле по другото идеята трябва да бъде да се провокира Франция прави разликата благодарение на фланговите си нападатели - на техника, скоростта им", каза Трезеге пред агенция "Франс прес".

"Дешан опитва да не разбърква много нещата, усеща, че отборът му е добре. Когато резервите влизат, динамиката не се променя. Това е треньор, който остана в историята. Той е наясно за качествата на играчите си и това е много важно на Световно първенство. Топ играчите на такъв форум имат нужда само от малки съвети. Той е много силен в това. Дешан разбира играчите си и така успява да извлече максимума", каза още европейският шампион от 2000.

"В края на 90-те години най-големият съперник бе Италия. Англичаните дойдоха по-късно, през 2004 усетихме, че се завръща голямо съперничество. Испания също е един от тези големи отбори. Англичаните си дават сметка за качествата си. Те са уверени. Това е мач, в който и феновете ще имат роля. Това ще бъде най-хубавият четвъртфинал за гледане според мен", завърши Давид Трезеге.