Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан ще вземе решение за бъдещето си през следващата година, след като направи анализ на драматичната загуба на тима му от Аржентина с дузпи на финала на Световното първенство в Катар, съобщи БТА.

Поражението ще засили спекулациите относно оставането на Дешан, както и за възможността Зинедин Зидан да го наследи на поста. Дешан ще получи време, за да реши сам дали да удължи 10-годишния си период начело на тима.

"Не сте първите, които ме питат това. Дори и да бяхме спечелили, нямаше да мога да ви отговоря тази вечер", каза френският треньор на пресконференцията си след мача.

"Разбира се, много съм тъжен за играчите и щаба, но ще имам среща с президента на федерацията в началото на следващата година и след това ще разберете", добави Дешан.

Меси вкара първия гол на финала, след като Анхел Ди Зария падна след съприкосновение с Усман Дембеле и бе отсъдена дузпа, което провокира гневната реакция на някои играчи на Франция.

"Трябва да бъда внимателен с това, което казвам. Вие сте видели това, което и аз видях. Можеше да е по-зле, можеше да е и по-добре", отговори селекционерът, запитан за мнението си за съдийството.

"Казах преди мача, че Аржентина имаха късмет в някои мачове, а не че са им помагали съдиите", уточни той.

"Не искам да им отнемам нищо, те напълно заслужават титлата. Те не победиха заради съдийски решения и аз говорих точно за това с рефера. Не искам да влизам в това, което си дискутира, искам просто да поздравя Аржентина", добави той.

Снимка: БГНЕС