Карим Бензема, който преди по-малко от 24 часа обяви, че прекратява кариерата си в националния отбор, изненадващо може да промени решението си и да продължи да играе за Франция.

Нападателят обаче има едно много важно условие, за да облече отново фланелката на представителния тим, разкрива журналистът Себастиен Дени от Footmercato. Футболистът на Реал Мадрид иска Зинедин Зидан смени Дидие Дешан начело на Франция.

Това условие на носителя на „Златната топка“ за 2022 г. може да се осъществи съвсем скоро, тъй като договорът на Дешан изтича в края на календарната година. Все още не се знае дали той ще остане начело на отбора. След болезнената загуба от Аржентина във финала на Мондиал 2022 селекционерът отказа да коментира бъдещето си. Шефът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае иска контрактът да бъде подновен. Според “Екип” Дешан ще се съгласи, но ще настоява да води отбора до Световното първенство през 2026 година, а не само до Евро 2024.

Очаква се в следващите дни да се състои среща между специалиста и Льо Грае, на която да бъдат обсъдени детайлите по новото споразумение.

Президентът на Франция Еманюел Макрон също призова Дешан да остане начело на “петлите”. Под негово ръководство тимът спечели Мондиал 2018 и Лигата на нациите през 2021 година, а освен това игра на финалите на Евро 2016 и Мондиал 2022.

Фаворит за наследник на Дешан пък е именно Зидан, който познава много добре Бензема от времето си начело на Реал Мадрид.