Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан може да остане на този пост до края на Световното първенство през 2026 г., съобщи днес френският ежедневник "Екип". 

По-рано Дешан обяви, че ще се оттегли от треньорския пост след края на световното първенство в Катар, а на негово място трябваше да дойде Зинедин Зидан. Някои френски медии обявиха, че Дешан е размислил и е решил да остане треньор на "трикольорите" до края на Европейското първенство през 2024 г. или най-късно до края на Световното през 2026 г.

Франция не успя да защити титлата световен шампион в Катар, след като Аржентина триумфира на финала на световното първенство в Доха преди два дни след по-добро изпълнение на дузпи. След поражението от Франция Дешан не пожела да говори за бъдещето си на пейката. До края на годината той ще се срещне с президента на Френската футболна федерация (ФФФ) Ноел Льо Гре.

Льо Гре и френският президент Еманюел Макрон изразиха желание Дешан да остане на този пост, тъй като той изведе "трикольорите" до два поредни финала на Световно първенство и триумфира преди четири години в Русия, пише "Труд".

Франция игра и финал на Европейското първенство през 2016 г. Френските медии твърдят, че Зинедин Зидан очаква с нетърпение изхода от преговорите между Дешан и шефа на ФФФ, защото смята да поеме голям европейски клуб, ако не стане треньор на "петлите".