Световното първенство по футбол завърши преди близо седмица, но коментарите около него продължават, а съдията на финала показа снимка на телефона си по време на пресконференция, за да отговори на обвиненията, че голът на Лионел Меси в продълженията е бил нередовен, съобщи агенция "Ройтерс".

Полякът Симон Марчиняк бе мишена на критики от френските медии, които твърдят, че попадението на Меси не е трябвало да бъде признато, тъй като в този момент е имало на терена и две резерви от аржентинския тим. Вестник "Екип" дори цитира точка 3, параграф 9 в Правилника, според който гол трябва да бъде отменен, при положение, че резервен играч е на игрището в момента на отбелязването му.

Марчиняк отговори на критиките, като показа снимка на седем резерви на Франция, които са влезли на терена, за да празнуват един от головете на Мбапе.

"Французите не показаха тази снимка, на която се вижда, че има седем футболисти от резервния им тим на терена, когато Мбапе отбелязва гол", каза Марчиняк, показвайки телефона си на репортерите.

Отговорът му дойде след петиция за искане на преиграване на финала заради грешките, която бе подписана от 220 000 човека.