Звездата Килиан Мбапе защити Зинедин Зидан след коментарите на президента на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае относно легендата, съобщи АП.

Мбапе публикува съобщение в профила си в Туитър, което гласи: "Зидан е Франция. Не може да не се уважават легенди по този начин".

Бившият плеймейкър на Франция Зидан е смятан за един от най-великите в световния футбол и поведе "петлите" за първата им световна титла през 1998 година, а след това спечелиха и Европейското първенство през 2000 година.

Льо Грае, който продължи договора на селекционера Дидие Дешан до юли 2026 година, беше гост на радио RMC в неделя. Той бе запитан за слуховете, които спрягат Зидан за мястото на селекционер на Бразилия след напускането на Тите.

"Бих бил изненадан, ако отиде там. Но той може да прави каквото си иска, това не ме засяга. Никога не съм се срещал с него, а като федерация не сме обмисляли да се разделяме с Дидие", каза Льо Грае.

"Дали ще се разстроя, ако Зидан отиде там? Не ме засяга. Той може да отиде където си иска - в голям клуб, в национален отбор. Дали Зидан се е опитал да се свърже с мен? Със сигурност не, дори не бих си вдигнал телефона", добави президентът.

Спортният министър на Франция Амели Удеа-Кастера, която има обтегнати отношения с Льо Грае, стигна и по-далеч от Мбапе, който не е отбелязал името на Льо Грае. Тя поиска Льо Грае да се извини на Зидан.

"Срамна липса на уважение към легенда на нашия спорт, което нарани всички нас. "Президентът" на топ спортна федерация във Франция не бива да казва това. Извинете си, моля, за това, че отидохте твърде далеч за Зидан", написа тя в Туитър.

Към Льо Грае има обвения в сексуален тормоз, а федерацията е разследвана за злоупотреби, което е поръчано от Удеа-Кастера.