Селекционерът на уругвайския национален отбор Диего Алонсо вярва, че има най-добрите футболисти в света. Тимът е в група с Португалия, Гана на Мондиал 2022.

"Играчите на Уругвай са най-добрите в света, те защитават честта на страната ни във всички случаи. И това е най-важният инструмент, който имаме. Чувството, което носят те в душите си, ги отличава от останалите. Това е чувството за принадлежност към една голяма общност", обяснява треньорът.

Урусите са световни шампиони Световен от 1930 и от 1950 година. Те имат 14 участия на планетарни финали.

Наставникът обясни, че думите му не бива да се приемат като арогантност или като надценяване на индивидуалните качества на футболистите, но смята, че трябва да се отчете решимостта, която винаги е била водещ компонент в този отбор.

"Когато казвам, че уругвайските футболисти са най-добрите в света, това е, защото те са моите играчи”, обясни още той и направи паралел между баща и децата му. Също така според него те са най-добрите и заради факта, че уважават отбора като общност.

Няма контузени и болни в отбора, с изключение на защитника на Барселона Роналд Араухо, който претърпя операция на бедрото през септември, но прогресът при него с рехабилитацията е забележителен и може би скоро ще бъде напълно готов. "Роналд тренира многo здраво всеки ден. Тялото му реагира добре на натоварванията, така че мога да отбележа добрата му форма”, добави Алонсо.