Треньорът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие се защити за получената от Килиан Мбапе контузия на мача с Монпелие, която трябва да извади нападателя за три седмици от игра.

"Трябва да организирам отбора за мача с Тулуза без Килиан и Неймар. Ще бъде около Лео (б. а. Меси). Малко като на мача с Монпелие след излизането на Мбапе. Лео ще бъде в зоните, в които предпочита. Играчите, които трябва да заменят Ней и Килиан, също трябва да вдигнат нивото си, да сграбчат възможността", каза треньорът на пресконференцията си.

"Започнахме сезона в систеза 3-4-3, но постепенно станахме по-предвидими и имаше неща, които не ми харесваха. След мача с Бенфика сменихме системата, за да васитим повече средата на терена. с 4-4-2 имахме добри периоди. Натрупването на мачове води до умора, контузии, наказания. Опитвам се да търся варианти съобразно наличните играчи", допълни той.

"Мбапе ще отсъства около три седмици, това е факт. Дали е играл много? Ние сме в особен сезон, виждам, че има много контузии и в другите клубове. Това е част от играта и сме тъжни за Килиан. Той иска да играе през цялото време. Не може да се изкара цял сезон без физически проблеми. Дали беше предотвратима травмата му? След двата мача след Световното първенство със Страсбург и Ланс той имаше 12-13 дни почивка. Той се върна постепенно. Не мисля, че е играл прекалено много. В момента, в който играе, винаги има риск", смята той.

"Имам млади играчи на разположение. Ние сме ПСЖ, имаме качествен състав. Тези, които ги няма, се заменят с играчи от световно ниво", вярва Кристоф Галтие.