Пари Сен Жермен надви Тулуза с минималното 2:1 пред собствена публика в първи мач от 22-ия кръг на френската Лига 1.

На "Парк де Пренс" домакините, които бяха без две от големите си звезди в атака - Неймар и Килиан Мбапе, изостанаха изненадващо в резултата след 20 минути игра, когато точен за гостите бе Бранко ван ден Бумен. В 38-та обаче шампионите възстановиха статуквото след попадение на Ашраф Хакими - в ролята на асистент за гола се превърна Карлос Солер.

След изтичането на около час игра ПСЖ оформи пълния обрат, а голмайстор бе световният шампион с Аржентина Лионел Меси. С асистенция за попадението на "Бълхата" бе изигралият много силен мач Хакими. До края Тулуза не успя да реагира на предизвикателството и така допусна загуба, въпреки че се противопостави на по-именития си съперник.

В класирането ПСЖ дръпна с осем точки пред втория Марсилия, който обаче е с мач по-малко. Ланс е трети с 45 пункта, но също има да играе тепърва своя двубой. Тулуза е на 12-о място с 29 точки, на 11 от зоната на изпадащите. В следващия кръг Тулуза приема Рен, като преди това предстои осминафинал за Купата на Франция с Реймс. Пари Сен Жермен първо гостува на Марсилия за Купата, а след това пътува и до Княжеството за визита на Монако за първенство.