Пари Сен Жермен все още не може да постигне договорка за удължаване на договора на Лионел Меси, който изтича през лятото.

Но според бившия футболист на ПСЖ и Франция Жером Ротен задържането на седемкратния носител на "Златната топка" би било "глупост" и "лоша идея".

"Глупаво е да предлагаш нов договор на Меси - каза Ротен пред "RMC Sport". - Невероятно трудно е да управляваш тримата (Меси, Мбапе и Неймар) заедно. А след това идва и проблемът с голямата заплата. Вече видяхме, че и ПСЖ може да има финансови проблеми заради раздутите заплати.

Сега има шанс да поправи това, като си върне много пари от заплатата на Меси. Това ще спомогне за привличането на нови футболисти. Затова идеята да задържим Меси не е добра.

Не разбирам и защо самият Меси би искал да удължи престоя си. Той не прави нищо в името на клуба. Не поздравява феновете. Навежда глава и се прибира в съблекалнята. Дори когато празнува гол и феновете скандират името му, той не им благодари с някакъв жест. Той не инвестира в проекта. Защо да го държим?"

Ротен все пак призна, че присъствието на Меси, когото определя за най-великия футболист на всички времена, в ПСЖ в последните две години е било положителни, но добавя, че е време двете страни да се разделят.

Ако напусна ПСЖ през лятото, 35-годишният аржентинец най-вероятно ще замине да играе в МЛС, пише webcafe.bg. Въпреки възрастта си Меси не спира да впечатлява и от началото на сезона има 15 гола и 14 асистенции в 24 мача във всички състезания с екипа на ПСЖ.

Снимка: БГНЕС