Монако надви Пари Сен Жермен с 3:1 у дома в мач от 23-ия кръг на френската Лига 1. В Княжеството домакините доминираха над шампионите, които направиха лоша генерална репетиция за първия си осминафинален сблъсък в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен във вторник вечер.

Александър Головин откри за монегаските още в 4-та минута, преди нападателят Уисам Бен Йедер, асистирал за първия гол, да се разписа за 2:0 в 18-та. Уорън Заир-Емери намали за парижани, които днес не можеха да разчитат на големите си звезди Килиан Мбапе и Лионел Меси поради контузии. В края на полувремето обаче рециталът на Бен Йедер продължи и той вкара за втори път в срещата, връщайки разликата от два гола в полза на домакините.

След почивката Кристоф Галтие и компания, водени от Неймар и Уго Екитике в атаката, не успяха да отвърнат на сериозното предизвикателство и така загряха по лош начин за сблъсъка в тежка категория с Байерн в началото на следващата седмица. Шампионите остават на върха в Лига 1 с 54 точки, на седем пред вече втория Монако, който обаче може да бъде изпреварен и от Марсилия, и от Ланс, които са съответно трети и четвърти в таблицата и тепърва ще играят своите мачове.

След Байерн за ПСЖ предстои домакинство на Лил в първенството, а Монако има две гостувания - на Байер Леверкузен в плейоф от Лига Европа, и на Брест в шампионата.