Френският вестник "L'Equipe" хвърли бомбата - бащата на Лео Меси Хорхе, който е и негов агент, е отхвърлил последното предложение на парижкия клуб за преподписване на договора на сина му и тази нощ е кацнал в Барселона, но е отказал да коментира пред журналистите бъдещето на световния шампион. 

Лео би дал приоритет на MLS, но не би затворил вратата за хипотетично завръщане в Барса. Той сериозно би обмислил да напусне френската лига, за да се впусне в ново професионално приключение. Срещата на върха с участието на Хорхе Меси се е провела в Париж, а преговорите били провалени. ПСЖ искаше да удължи контракта на Меси за минимум един сезон. Сега аржентинският футболист ще преосмисли бъдещето си и ще даде приоритет на MLS или Барса. Той дори не е подновил договора за наем на парижкото си жилище.

Лео не би приел едногодишното удължаване на договора, тъй като ПСЖ искаше да наложи намаление на заплатата му, за да няма проблеми с финансовия феърплей. Обкръжението на Меси разбира, че условията, договорени през тази незадължителна година, няма да бъдат изпълнени, така че не искат да подпишат това споразумение. В ПСЖ не смятат въпроса за приключен и вече търсят нова среща с агента на играча на място, различно от Париж.

Парижкият клуб, според "L'Equipe", цитиран от "Труд", настоява, че това са нормални преговори за справяне с подновяването и че няма нищо окончателно. Двете страни ще продължат разговорите, за да се опитат да постигнат споразумение възможно най-скоро.

Френските медии обясняват, че Меси ще даде приоритет на МЛС, в случай че не постигне споразумение с ПСЖ. И неговата дестинация ще бъде Интер Маями. Американският клуб е в състояние да му отправи важна оферта. Лео също би бил готов да чуе всяко предложение от Барса да се върне на Камп Ноу, но не е имало контакти между двете страни до момента.