Треньорът на Пари Сен Жермен - Кристоф Галтие, заяви, че интензивният график на тима е причината за последната контузия на Неймар. Нападателят изкълчи глезена си и бе изнесен на носилка от терена при вчерашната победа на столичани с 4:3 над Лил във френската Лига 1.

"Това не е лош късмет. Винаги има причини за контузиите - графикът, интензивната поредица от мачове. Това никога не е случайно. В момента му се правят прегледи, за да се разбере каква е степента на увреждането", заяви Галтие.

Бразилецът, който вкара втория гол за ПСЖ в 17-ата минута, напусна терена със сълзи на очи в началото на второто полувреме, след като се сблъска с Бенжамен Андре от Лил и навехна глезена си. От медицинския щаб съобщиха, че Неймар е получил изкълчване и е преминал преглед с ядрено-магнитен резонанс, който не показва фрактура.

От тима не уточняват допълнителни подробности за това колко дълго Неймар ще бъде извън футболните терени. 31-годишният футболист получи увреждане на същия глезен по време на Мондиал 2022 в Катар в края на миналата година, като тогава пропусна два мача.

През следващия уикенд шампионите и водачи в класирането в Лига 1 ще срещнат Олимпик Марсилия, който е на второ място с изоставане от пет точки, през следващия уикенд като гост, след което приемат Нант преди гостуването на Байерн Мюнхен в реванша от осминафиналите на Шампионската лига, в който те ще се опитат да наваксат изоставането си от 0:1 от първия двубой