Лионел Меси и Килиан Мбапе изведоха Пари Сен Жермен до победа с 3:0 срещу големия си съперник за титлата във френското първенство по футбол Олимпик Марсилия. Така столичният тим поведе с осем точки в класирането на Лига 1 след 25 мача.

Мбапе, който загуби срещу Меси на финала на световното първенство по футбол в Катар, се разписа два пъти и изравни Единсон Кавани на върха в класацията на реализаторите на Пари Сен Жермен с 200 гола. Аржентинецът също вкара в неделя вечер и вече има 700 в клубния футбол.

Марсилия опита да пресира и да атакува Пари Сен Жермен в началото на мача, но домакините бяха наказани на контра след четвърт час игра. Меси подаде извеждащ пас на Мбапе, който влезе в наказателното поле и преодоля Пау Лопес за 1:0. Четири минути по-късно двамата размениха ролите си, като този път французинът асистира на аржентинския си съотборник и той вкара втория гол пред рекордната за Лига 1 публика от 65 800 души.

Меси и Мбапе пропуснаха по едно чисто положения в следващите минути, но третото попадение не закъсня твърде много. В 55-ата домакините от Марсилия отново бяха хванати на контра и Мбапе беше точен за крайното 3:0 с 16-ия си гол за сезона.