Звездата на световния футбол Лионел Меси даде ексклузивно интервю за YouTube канала на ПСЖ и наред с други теми се спря на това как ще протече реваншът от осминафиналите на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен.

Световният шампион в Катар знае, че мачът срещу баварците няма да е лесен, въпреки че е напълно уверен, че парижани могат да възстановят гола си пасив въпреки факта, че няма да имат Неймар в състава. Меси вече е преживявал това няколко пъти по време на престоя си в Барселона: двубои, които изглеждаха изгубени, а след това каталунците правеха епични завръщания.

Откакто загубиха от Байерн Мюнхен в първия мач, играчите на Кристоф Галтие изиграха три мача и спечелиха. Изправен пред загубата на Неймар поради контузия, ПСЖ несъмнено ще залага на дуото Меси-Мбапе. В този смисъл аржентинецът признава: „В последните мачове направихме подобрение, след срещата с Марсилия отборът излезе по-силен. Ние сме добре и ще се опитаме да направим всичко възможно, за да обърнем положението срещу Байерн в наша полза, което е целта на всички“.

И добави: „Преди това не бяхме в най-добрата си форма през сезона. Идваме от постигането на някои важни победи. В Мюнхен ще бъде много равен мач, много труден, като първия, където се определяше от детайлите. На „Алианц Арена“ се печели трудно, но ние сме в състояние да обърнем ситуацията. Чувствам се добре и мисля, че отборът като цяло направи промяна. Много сме развълнувани да продължим пътя си в Шампионската лига".

Носителят на седемте Златни топки даде да се разбере, че няма да се откажат и че загубата с 0:1 на "Парк де Пренс" ги държи още по-мотивирани. 

„Чувствам се много добре. Първата година ми беше много трудно да се адаптирам към Париж по различни причини. Но този сезон го започнах по различен начин, с голям ентусиазъм, с голямо желание. По-сговорчив съм към клуба, към града, към всичко, което означава Париж. И истината е, че се наслаждавах на целия сезон, както и на цялата работа”, каза цитираният от Труд Меси.

Той също така подчерта състезателния си дух, който го е накарал да постигне всичко в кариерата си: „Целият ми живот беше такъв: отдаденост, работа, усилия. И искам повече всеки ден. Трябваше да дойда в нов клуб и да имам илюзията да мога да спечеля титла с ПСЖ и големите цели, които си поставихме в началото на сезона. Търся това предизвикателство."

Друга от темите, за които Меси говори, беше финалът на Световното първенство. Меси сподели как го е изживял: „Беше нещо впечатляващо, всичко, което трябваше да изпитам, беше много хубаво. Освен това е трудно за обяснение, защото това е мечта за цял живот, която успяхме да сбъднем и да споделим с народа на Аржентина. Очаквахме да е луд, но не толкова луд, колкото се оказа в крайна сметка. Спомен, който винаги ще остане":

Когато беше попитан за Мбапе, той призна, че французинът е играл фантастично. „Беше спиращ сърцето финал, лудо беше как се разви играта. Играта, която Мбапе прави, да бъдеш главният герой с три гола и да не можеш да станеш шампион, е нещо впечатляващо. Но той вече спечели трофея и знае какво е да си световен шампион. Беше красив финал и сега е хубаво да делим един отбор, надявам се, че можем да направим страхотни неща в ПСЖ", завърши той.

ПСЖ ще се изправи срещу Байерн Мюнхен утре на "Алианц Арена" за реванша от осминафиналите. Резултатът е 1:0 в полза на германците, въпреки че нищо не е решено. Чувствителна загуба за ПСЖ без съмнение ще бъде тази на Неймар, който ще трябва да претърпи операция и ще пропусне практически целия сезон.